Auto huren in Aruba – 5 tips

Aruba is een geweldige vakantiebestemming om te ontdekken met een huurauto. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat mensen er op Aruba voor kiezen om een auto te huren. Op deze manier kun je meteen rekenen op de unieke vrijheid om de mooiste uithoeken van dit eiland op je eigen tempo te kunnen ontdekken. De keuze om een auto te huren voor jouw vakantie op Aruba zal dan ook mogelijks snel zijn gemaakt. Dit gezegd hebbende is het zo dat heel wat reizigers op dit vlak toch wel enkele foutjes maken. Een vaak gehoorde fout is bijvoorbeeld dat reizigers voor hun volledige vakantie op Aruba gebruikmaken van een jeep. Natuurlijk is dat een keuze die je kan maken, maar eigenlijk is dat een beetje zonde van het geld. Je kunt namelijk heel wat dagen gewoon perfect uit de voeten met een normale personenauto. Hoe dan ook, zou jij ook graag een auto huren in Aruba? Dan kunnen de onderstaande vijf tips zeker en vast van pas komen!

auto huren op Aruba

Tip 1: Welke auto huren tijdens je vakantie op Aruba?

We hebben het er eigenlijk stiekem al een beetje over gehad in de inleiding van deze pagina. De autoverhuurbedrijven die op Aruba zijn terug te vinden maken het mogelijk om tal van verschillende soorten auto’s te huren. We maken op dit vlak uiteraard een onderscheid tussen enerzijds de gewone personenauto’s en anderzijds de jeeps die worden verhuurd. Het merendeel van de reizigers die een zelfstandige rondreis willen maken doorheen Aruba maken de keuze om daarbij een jeep te huren voor de volledige duurtijd van hun vakantie. Dat is eigenlijk niet nodig. In principe is het zo dat er op Aruba twee grote off-road wegen zijn terug te vinden. Het gaat hierbij om wegen die uitsluitend toegankelijk zijn voor jeeps, 4×4’s en UTV of buggy’s. Buiten deze wegen is het eigenlijk voldoende om de beschikking te hebben over een personenauto. Uiteraard is dit iets wat je voor jezelf dient uit te maken. Voor het huren van een jeep wordt in ieder geval wel steeds een stevige premium aangerekend.

Tip 2: Je huurauto parkeren is vaak gratis mogelijk

We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar op het eiland Aruba is parkeren in het merendeel van de gevallen gewoon gratis. Let wel, dit is niet overal het geval. Op de plaatsen waar gratis parkeerruimtes zijn terug te vinden wordt dit duidelijk aangegeven. Ben je van plan om tijdens je vakantie een bezoek te brengen aan Oranjestad? Zorg er dan voor dat je, je auto bij voorkeur altijd op één van de bewaakte parkings achterlaat. Ga je een winkel binnen in Oranjestad en doe je daar één of meerdere kopen? Vergeet dan niet om je parkeerticket te laten afstempelen. Op die manier zal je voor het parkeren van je auto geen kosten moeten betalen. Dit dus ook niet wanneer ze op een bewaakte parking heeft geparkeerd gestaan.

Tip 3: Let op de minimumleeftijd voor een auto huren op Aruba

Voor het merendeel van de landen in de wereld geldt dat het mogelijk is om een auto te huren vanaf de leeftijd van 18 of 21 jaar. Aruba vormt op dat vlak echter een uitzondering. Voor alle autoverhuurbedrijven geldt op moment van schrijven dan ook dat zij een minimumleeftijd hanteren van 23 jaar. Ben je dus met andere woorden jonger dan 23 jaar? Dan zal de hoofdbestuurder toch ouder moeten zijn. Anders is het helaas niet mogelijk om hier een auto te huren. Sta bovendien ook zeker even stil bij de financiële eisen die worden vooropgesteld.

Tip 4: Hou rekening met het budget voor je huurauto op Aruba

De vierde tip heeft specifiek betrekking tot de financiële eisen die worden gesteld aan autoverhuur door het land Aruba. Je moet er dan ook niet alleen maar rekening mee houden dat je de afgesproken huurprijs dient te betalen. Daarnaast wordt er ook steeds een bepaalde borgsom gevraagd. Voor een gewone auto bedraagt deze borgsom ten minste 500 dollar. Wil je graag een jeep huren? Dan moet je rekening houden met een nog hoger gelegen borg.

Tip 5: Boek bij voorkeur op voorhand je huurauto op Aruba

Zoals reeds aangegeven is het huren van een auto op Aruba ongelofelijk populair. Dit kan er voor zorgen dat de beschikbaarheid niet altijd even groot is. Dit geldt niet in het minst voor tijdens het hoogseizoen. Heb je een specifieke auto in je gedachten waar je graag gebruik van wenst te maken? Wil je bovendien ook graag voorkomen om ter plaatse met verrassingen te worden geconfronteerd? Dan is het altijd een goed idee om je huurauto voor Aruba op voorhand even te reserveren. Zo kan je pas echt met een gerust hart op vakantie vertrekken!

Dit zijn betrouwbare sites om jouw auto op Aruba te huren:

Sunny Cars – boek zonder zorgen
Easyterra – vergelijk huurauto’s op Aruba